Eddy en Carine - Thailand en Cambodja 2010

Naar Phnom Penh

Naar Phnom Penh

Gelukkig kon ik vandaag lang uitslapen want de vlucht was pas om 14.10u.

Gisterenavond 38° koorts dus we leven voorlopig om de 4 uur op Nurofen.

De vlucht is helemaal op tijd vertrokken en na 40 minuten stonden we in Phnom Penh. Nu een taxi naar het hotel.

Allée, hotel, het zag er langs de buitenkant al maar zozo uit, als we de kamer zagen dan was het helemaal niets. Vuile vloeren, een enorme stank in de kamer, … Bah.

Even gevraagd voor een andere kamer. Ja, er was er nog eentje, maar die was nog kleiner dan de onze. Carine is mee gaan kijken. Deze kamer stonk als een muffe kelder. Ja, en daar stonden we dan.

Direct op internet gekeken (gelukkig hebben we ons klein laptopje mee, hé) en een mail gestuurd naar het agentschap. Maar daar zullen we toch wel niks van horen dus uitgekeken naar een ander hotel. Toevallig kwam ik op een site waar het hotel waar we nu zaten beschreven werd door mensen die er wel geslapen hebben. Zij hadden heel veel last van wantsen en bloedzuiger, dus nu waren het alleszins zeker.

Op Tripadvisor even gekeken naar de hotels die het best aangeschreven stonden (zonder natuurlijk enorm veel geld te moeten betalen) en we hebben er een gevonden, The 252.

Even gebeld met de Franse eigenaar. We hadden geluk, nog één kamer over.

Het hotel gezegd om maar vast een taxi te bellen. Ze waren er wel niet gelukkig over maar daar veeg ik mijn voeten aan.

De taxi in. Probleem nummer 2: hotel onbekend. Nu begon mijn bloed toch wel op het randje van overkoken te staan, maar ik moet me rustig houden van Carine. Na een 20 minuten toch het hotel gevonden (na steeds aan ons te vragen: is het hier ? Is het hier ? Ja, wat moten wij dat weten, hij is toch taxichauffeur).

Voilà, en nu zitten we rustig op een terrasje aan het zwembad en een goede frisse pint (met voorlopig geen koorts).

Morgen naar de Killing Fields.

Bye.

Carine en Eddy.