Eddy en Carine - Thailand en Cambodja 2010

Bangkok en Chiang Mai

Dag iedereen,

Hier ons eerste berichtje vanuit Thailand. De vluchten zijn steeds prima verlopen.

En inderdaad, Qatar Airways is een uitstekende maatschappij. Ik heb nog nooit zoveel beenruimte gehad in economy. Ik had zeker 20cm over aan de knieën.

We zijn een kwartiertje later dan voorzien geland in Bangkok, maar dat is het minste.

En jawel hoor, er stond iemand te wachten om ons op te halen en naar Arun Residence te brengen. Er stond wel een rare naam op dat bordje. Ik weet het, mijn naam is al niet makkelijk maar er stond nu “CREQUUIE” op. Met een mooie nieuwe limo werden we naar het hotel gebracht en zijn ingechecked in de Arun suite.

Heel mooi terras maar een schitterend zicht op de Wat Arun en nog wat ander historische gebouwen. Ik zet daar in elk geval wat foto's op, als het gaat.

Al onze papieren waren daar ondertussen ook aangekomen. Onmiddellijk even nagekeken als alles in orde was.

Neen dus. Op het nachttreinticket van morgennamiddag stond vertrek 22.00 u in tegenstelling met wat voorzien was, namelijk 18.45u. Dan komen we pas na de middag aan in Chiang Mai. Veel te laat.

We hadden ook betaald voor een 1ste klas-ticket maar wat we kregen was een 2de klas-ticket. Bovendien sliepen we niet in dezelfde coupé. Niet aanvaardbaar.

Morgen snel eens een mailtje naar het travel-agency om onze kluiten terug te vragen. Maar nu?

Treinticket omwisselen kan niet meer. Allée kom, we zijn weg naar Kao San Road, daar zijn verschillende reisbureautjes.

Even nagevraagd wat een vliegtuigticket kost naar Chiang Mai. Blijkt 2000 baht per persoon te zijn (dat is zo’n 36 €). Allée, boek maar.

Nu even gebeld naar het hotel in Chiang Mai dat we een dag vroeger zouden toekomen dan voorzien. Geen probleem.

Nog een paar lekkere Singha-biertjes gedronken en naar onze suite.

Na een verkwikkende rustpauze op ons terras zijn we naar de oude luchthaven van Bangkok getrokken en zijn we om 18.50u vertrokken met Orient Thai. Niet teveel ruimte maar het was maar een uurtje.

Zonder problemen ingecheckt in het hotel en ondertussen zijn we al even naar de nachtmarkt getrokken. We hebben daar ook iets gegeten. Carine pasta en ik natuurlijk een verrukkelijk noodle-soepje. Voila zie.

Morgen hebben we dus bijna een volledige dag meer in Chiang Mai. Heel goed want hier is steeds vanalles te beleven. We zullen alleszins proberen in de Chiang Mai Zoo te geraken, want die hebben voor het ogenblik een uitwisselingsproject met China (als Johan dit leest: dat is hetzelfde als Sina).

We hebben dus eens de kans om de reuzenpanda’s te zien. We kijken er naar uit.

Ik ga ook zeker proberen bij de tijgers te geraken en ernaast te gaan zitten zonder de tralies.

We gaan zeker bij de agency eens langs om nog vanalles te bespreken over onze reis. Ze hebben hier een afdelingske. Zo vermijden we verdere farcen.

Vanaf morgen zal onze reis waarschijnlijk iets interessanter en zeker spannender worden. We houden jullie op de hoogte.

Vul dus op de reisblog maar jullie email-adres in het vakje “schrijf je in”. Dan krijgen jullie automatisch een berichtje als we iets nieuws geplaatst hebben.

Groetjes, Carine en Eddy.